Rosemaryn painajainen

En yleensä kauheasti tykkää lukea kauhukirjoja, mutta siskon teini-ikäinen tytär kuulemma luki tämän kirjan, joten ajattelin, että on ihan tietää mitä kummityttö lukee. Tämä olikin aika pelottava kirja, mutta jokin minussa kuitenkin piti tästä.

Alku oli sellaista tosi rauhallista keskiluokkaisen, onnellisen elämän kuvausta ja vauvahaaveita, mutta sitten tunnelma muuttuu tosi vainoharhaiseksi ja häiritsevästi kun päähenkilö Rosemary alkaa kuvitella, että naapureissa on jotain pahasti vialla ja he huolehtivat Rosemaryn tulevasta lapsesta kuin omastaan ja Rosemary huomaa kantavansa itse Saatanan lasta.

Pitäisi ehkä keskustella tästä kirjasta kummitytön kanssa ja kysyä mitä mieltä hän siitä oli. En tiedä pitäisikö minun olla huolissani että teinityttö lukee tuollaisia kirjoja. Mutta toisaalta, eiköhän se ole pääasia että tyttö ainakin lukee! Samaa ei voi sanoa monista nykynuorista enää näinä päivinä. Ja onhan tuo kai omanlaisensa klassikko kuitenkin.

Kirjastahan on tehty myös kuuluisa elokuva. En ole itse tuota elokuvaa nähnyt, enkä tiedä uskallanko sitä katsoakaan vaikka kirja ihan hyvä olikin.

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *